restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Štampa

Suvenirnica

Suvenirnica

Na ulazu u solanu posjetioce čeka suvenirnica , na ovom mjestu posjetioci mogu da dobiju sve informacije u vezi sa posjetama Ulcinjskj solani kao i brojne suvenire. Većina suvenira napravljena je od proizvoda Ulcinjske solane: rafinisana, nerafinisana so, salamura, slani kristali i ljekovito blato.

Uspomenu na solanu posjetioci mogu nostiti na majici, kačketu, posteru, razglednici i sl.

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.