restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Štampa

Muzej

Musem

Muzej Ulcinjske solane oformljen je 2007. Godine. Posjetioci muzeja mogu sse informisati o proizvodnom programu solane, nacinu funkcionisanja solane, te prirodnim vrijednostim a ovog podrucja.

Muzej je opremeljen sa 40 stolica gdje posjetioci mogu uživati u projekciji edukativnog filma o solani.

Eksponati ptica, biljaka, zaplijenjeni mamci i čeke govore o bogatstvu solane sa jedne strane i čovjekovoj destruktivnoj djelatnosti sa druge - krivolovu na solani. U borbi za očuvanje impozantnog broja vrsta na solani, nažalost najveća je bitka vođena upravo protiv čovjeka, suzbijajući nelegalni lov.

 


 

 

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.