restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Štampa

Ekološka (biciklistička) staza

Ekološka (biciklistička) staza

Staza se dijelom preklapa sa Ekološkom stazom – skreće desno, prije dolaska do prve osmatračnice, na oko 1500 metara od Muzeja. Staza je duga 5400 m.

Staza vodi do otvorenog Informativnog centra – tornja za osmatranje ptica. Toranj je opremljen svim informacijama vezanim za floru i faunu vidljivu sa ovog objekta.

Toranj je dostupan posjetiocima u periodu mart-oktobar. Staza je zatvorena u periodu jesenje/proljećne migracije i tokom zimovanja ptica, kako bi se izbjeglo uznemiravanje, posebno pelikana.

Preporučljivo je za ovu stazu rentati bicikla.    

 

 

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.