restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Štampa

CEPF

CEPF: Critical Ecosystem Partnership Fund osnovan je 2000. godine od strane 7 nevladinih i privatnih organizacija, sa ciljem finansiranja projekata uključivanja civilnog stanovništva u zaštiti i beneficijama najugroženijih ekosistema širom svijeta. Pribavljaju sredstva nevladinim organizacijama i privatnim preduzećima za zaštitu biodiverzifiteta biološki najbogatijih i najugroženijih područja. CEPF je osnovan kako bi doprinio zaštiti biološki najbogatijih i najugroženijih regiona svijeta, poznatih kao vruće tačke biodiverziteta. Osnovni cilj CEPF-a je obezbijediti uključenje civilnog društva u očuvanje biodiverziteta. Raspisivanjem konkursa za velike odnosno male grantove, CEPF se prvi put uključio kao finansijer aktivnosti civilinog sektora u spomenutim zemljama. U zemljama na području Mediteranskog basena za takve aktivnosti planirano je da se u narednih pet godina izdvoji 10 miliona dolara. CEPF je pomagao približno 1,836 partnera širom svijeta.

Projekat "Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija" finansiran je od strane Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme(CEPF).

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.