restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Print

Program posjeta

Program posjeta

Obavezna je najava posjeta solanskim bazenima uz vodiče, dva dana unaprijed. Naši vodiči govore crnogorski, albanski, enkgleski, njemački i italijanski jezik.

U svrhe edukacije ulaze se ne naplaćuje. Za više informacija kontaktirajte nas putem mejla: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona: +38268170889.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.