restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Print

Nerafinisana so u lanenoj vrećici, 1 kg


So je proizvedena na terenima Solane isparavanjem morske vode prirodnim putem uz pomoć sunca i vjetra, prerađena u sopstvenim pogonima.

Sadrži minimalno 97% čistog natrijum hlorida (NaCl). So je jodirana sa kalijum jodidom (KJ), 16-24 mg/kg soli, ili kalijum jodatom (KJO3) 20-30 mg/kg soli. Dodatno sredstvo za sprječavanje zgrušavanja soli E-536: max 10 mg/kg soli.

Čuvati na suvom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe: 3 godine

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.