restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Drucken

Suvenirnica

Suvenirnica

Na ulazu u solanu posjetioce čeka suvenirnica , na ovom mjestu posjetioci mogu da dobiju sve informacije u vezi sa posjetama Ulcinjskj solani kao i brojne suvenire. Većina suvenira napravljena je od proizvoda Ulcinjske solane: rafinisana, nerafinisana so, salamura, slani kristali i ljekovito blato.

Uspomenu na solanu posjetioci mogu nostiti na majici, kačketu, posteru, razglednici i sl.

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!