restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Drucken

Muzej

Musem

Muzej Ulcinjske solane oformljen je 2007. Godine. Posjetioci muzeja mogu sse informisati o proizvodnom programu solane, nacinu funkcionisanja solane, te prirodnim vrijednostim a ovog podrucja.

Muzej je opremeljen sa 40 stolica gdje posjetioci mogu uživati u projekciji edukativnog filma o solani.

Eksponati ptica, biljaka, zaplijenjeni mamci i čeke govore o bogatstvu solane sa jedne strane i čovjekovoj destruktivnoj djelatnosti sa druge - krivolovu na solani. U borbi za očuvanje impozantnog broja vrsta na solani, nažalost najveća je bitka vođena upravo protiv čovjeka, suzbijajući nelegalni lov.

 


 

 

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!