restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Drucken

Ekološka (biciklistička) staza

Ekološka (biciklistička) staza

Staza se dijelom preklapa sa Ekološkom stazom – skreće desno, prije dolaska do prve osmatračnice, na oko 1500 metara od Muzeja. Staza je duga 5400 m.

Staza vodi do otvorenog Informativnog centra – tornja za osmatranje ptica. Toranj je opremljen svim informacijama vezanim za floru i faunu vidljivu sa ovog objekta.

Toranj je dostupan posjetiocima u periodu mart-oktobar. Staza je zatvorena u periodu jesenje/proljećne migracije i tokom zimovanja ptica, kako bi se izbjeglo uznemiravanje, posebno pelikana.

Preporučljivo je za ovu stazu rentati bicikla.    

 

 

 

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!