restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Drucken

CEPF

CEPF: Critical Ecosystem Partnership Fund osnovan je 2000. godine od strane 7 nevladinih i privatnih organizacija, sa ciljem finansiranja projekata uključivanja civilnog stanovništva u zaštiti i beneficijama najugroženijih ekosistema širom svijeta. Pribavljaju sredstva nevladinim organizacijama i privatnim preduzećima za zaštitu biodiverzifiteta biološki najbogatijih i najugroženijih područja. CEPF je osnovan kako bi doprinio zaštiti biološki najbogatijih i najugroženijih regiona svijeta, poznatih kao vruće tačke biodiverziteta. Osnovni cilj CEPF-a je obezbijediti uključenje civilnog društva u očuvanje biodiverziteta. Raspisivanjem konkursa za velike odnosno male grantove, CEPF se prvi put uključio kao finansijer aktivnosti civilinog sektora u spomenutim zemljama. U zemljama na području Mediteranskog basena za takve aktivnosti planirano je da se u narednih pet godina izdvoji 10 miliona dolara. CEPF je pomagao približno 1,836 partnera širom svijeta.

Projekat "Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija" finansiran je od strane Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme(CEPF).

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!