restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro

Nerafinisana so

So se izdvaja iz morske vode u solanama tako što se u proljeće morska voda pusti u posebno dizajnirane bazene. Tokom proljeća i ljeta ta voda ispari i na dnu ostaje morska so. U jesen se ta so kupi u procesu koji se zove berba soli. Jednostavno je samo osušena i sadrži sve prirodne sastojke, koji su našem organizmu neophodni. Hemijski sastav u odnosu NaCl 98% + 2% ostalih elemenataminerala cini je jedanim od najvaznijih elemenata ljudske ishrane.

Drucken

Industrijska integralna so, 10 kg


So je proizvedena na terenima Solane isparavanjem morske vode prirodnim putem uz pomoć sunca i vjetra, preradjena u sopstvenim pogonima.

Sadrži minimalno 97.00% čistog natrijum hlorida (NaCl). So je jodirana sa Kalijum-jodidom (KJ) 16-24 mg/kg soli, ili Kalijum-jodatom (KjO3) 20-30 mg/kg soli. Dodatno sredstvo za spriječavanje zgrudvavanja soli E-536: max. 10  mg/kg soli.

Čuvati na suvom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe: 3 godine

Drucken

Nerafinisana so u lanenoj vrećici, 1 kg


So je proizvedena na terenima Solane isparavanjem morske vode prirodnim putem uz pomoć sunca i vjetra, prerađena u sopstvenim pogonima.

Sadrži minimalno 97% čistog natrijum hlorida (NaCl). So je jodirana sa kalijum jodidom (KJ), 16-24 mg/kg soli, ili kalijum jodatom (KJO3) 20-30 mg/kg soli. Dodatno sredstvo za sprječavanje zgrušavanja soli E-536: max 10 mg/kg soli.

Čuvati na suvom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe: 3 godine

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!