restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Kripa me kristale ne formë lule

Kripa me kristale ne formë lule formohet në ditët tropikale mbi sipërfaqen e ujit. Duket si petale lule. Kristalet e mirë mblidhen  me dorë para se të vendosen në fund të pishinës. Kjo është punë e vështirë dhe ndikim të rëndësishëm në çmimin e kripës .

Shije e kësaj  kripe vlersohet, sepse ajo ka më shumë të kalcium, magnezium, si dhe mikroelemente të tjera të cilat nuk ekzistojnë në  kripë deti.

Kripa me kristale ne formë lule nuk është përdoret për gatim, por vetëm si një erëz.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.