restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Balta sheruese

 

Kushtet unike klimatike dhe funksionimi e kripores krijojnë sasi të mëdha të  baltës sheruese me cilësi të lartë. Nga viti në vit numri i mineraleve në baltë rritet. Formimi i baltës sheruese ka zgjatur rreth 80 vite nga bakteriet, alget, toka, kripa e shkrirë...

Balta sheruese-struktur natyrore oligominerale që përmban substance biologjiko-aktive dhe mikroorganizma të gjalla. Përdoret në estetik dhe medicinë, si maska për lëkurë apo mjete ndihmëse në sherimin e lëkures dhe smundjeve reumatike.

Oferta e kripores është 100g dhe 200g, paketim i baltës shëruese.

 

Përdorimi: me lugë druri apo me dorë balta e nxehtë të vendoset në pjesët e trupit. Përmbi masën e shtrirë (në pjesët e trupit) të vendoset folja plastike, që të mos thahet në lëkurë. Mbani pesëmbëdhjetë minuta. Trajtimi zakonisht zgjatë njëzet ditë.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane.