restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Staza (e bicikletave) ekologjike

Staza (e bicikletave) ekologjike

 

Staza kryesisht përputhet me stazen ekologjike-shkohet djathtas,deri te vrojtuesja e parë, 1500m larg nga muzeumi. Staza është e gjatë 5400m.

Staza të con deri te qendra informative-kulla për vrojtimin e zogjëve.Kulla është e Kulla është e pajisur me të gjitha informatat në lidhje me florë dhe faunë të dukshme nga ajo.

Kulla e vrojtimit  është e arritshme për vizitorët nga muaji mars - tetor. Staza është e mbyllur gjatë vjeshtës/pranveres, gjate migracionit për mos shqetsimin e zogjëve, posacrisht pelikanëve.

Për këtë stazë rekomandohet bicikleta (rent–qira).

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.