restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Staza educative

Gjatësia  e stazës edukative  është 3.9 km,për ta kaluar ate është e nevojshme të paktën tre orë.

Staza fillon nga duqani i suvenirave, vizita e muzeumit (shikimi i muzeumit dhe filmit me metrazh të shkurt mbi kriporen e Ulqinit). Staza kalon afër bazeneve të kristalizimit, ku ndodhet dhe bazeni tregues, ku mund të vrehet saktësisht se si në mënyrë  tradicionale “mblidhet kripa”. Një pjesë e bazenit ka edhe baltë sheruese, ku në periudhen  qershor-shtator mund të përdoret për banjë.

1700m nga muzeumi gjendet vrojtuesja e parë që gjatë muajëve të verës dhe të dimrit mund të vrojtohen shumë lloj të zogjëve.

Rruga vazhdon më gjatë pranë bazenit të liqenit e deri te vrojtuesja tjetër (kulla) ku mund të shikohet pjesa më e madhe e bazeneve të kripores.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.