restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Muzeumi

Muzeu i kripores Ulqin u krijua në vitin 2007. Vizitorët e muzeut mund të marrin informacione në lidhje me prodhimin e kripesfunksionimin dhe vlerën natyrore të zonës.

Muzeu është i pajisur me 40 karrige, ku vizitorët mund të knaqen me  një shfaqje e filmave arsimor  rreth kripores.

Eksponatët e zogjëve, bimëve, shpendët artificial  të sekuestruara tregojnë  pasurinë e kripores në një anë dhe  gjuetisë së ndaluar në anën tjeter. Në luftën për të ruajtur numrin e madhë të llojeve  të zogjëve kripore,për fat të keq beteja më e madhe është kundër njeriut dhe luftëns kundër gjuetisë së kundërligjshme.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.