restoran podgoricawine tours montenegrocheap rent a car montenegro
Shtyp

Dyqani i suvenirave

Në hyrje të kripores vizitorët i  pret duqani i suvenirave dhe biletaria, në këtë vend, vizitorët mund të marrin të gjitha informacionet në lidhje me vizitat  e kripores. Mund të blejnë një biletë dhe shumë suvenire. Shumica suvenirave janë të  bëra nga produktet e kripes: kripës së përpunuar dhe asaj jo të përpunuar, salamura, kristaleve të kripës dhe baltë sheruese. 

Përveç këtyre gjërave vizitorët kanë mundësi për të blerë dhe të produktet organike dhe suvenire nga zona e Ulqinit.

Për të kujtuar kriporen e Ulqinit vizitorët mund të blejn bluza të shkuara, kapele, postera, kartolina  etj.

O nama

Centar za zaštitu i proučavnje ptica već više od jedne decenije radi na zaštiti solane i valorizaciji njenih ekoloških vrijednosti. Napore za očuvanjem ove lagune, od izuzetnog značaja za ptice, prepoznao je Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF- Critical Ecosystem Partnership Fond).

U saradnji sa upravom solane "Bajo Sekulić" pokrenut je projekat "Ulcinjska solana kao eko-turistička destinacija", kojim se radi na izradi infrastrukture, uspostavljanju konkretne turističke ponude i promociji, popularizaciji i valorizaciji ekoloških vrijednosti solane. 
Uključivanjem lokalnog stanovništva u razvoj turizma posmatranja ptica na  Ulcinjskoj solani stvara se potpuno nova svijest - da se trajno i održivo može zarađivati očuvanjem biodiverziteta solane. 

Kontaktirajte nas

  • Solana Bajo Sekulic,
    Ulcinj, Crna Gora

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.